Почти една трета от възрастните възрастни развиват нови състояния след Covid-19

Почти една трета от възрастните възрастни развиват нови състояния след Covid-19

  • Първоначално учените считат Covid-19 за дихателно състояние, но те бавно изграждат по-ясна картина на широката част на gelarex в аптеките широката -Рагиране на въздействия на заболяването.
  • Изследователите вече показват, че Covid-19 може да повлияе на много системи в човешкото тяло.
  • Скорошно проучване изследва дългосрочните ефекти на Covid- 19 при възрастни възрастни.
  • Установи, че около една трета от възрастните възрастни с Covid-19 продължават да развиват нови състояния, в сравнение с приблизително една пета от възрастните възрастни, които не са имали Covid-19.

В острата си фаза Covid-19 включва главно дихателните пътища. Изследователите обаче показват, че болестта може да засегне множество органи в тялото на човек.

В допълнение, има нарастващо признаване на дълги ковиди сред изследователи и клиницисти. Дългият ковид се проявява като постоянни симптоми при хора, които са се възстановили от острата фаза на инфекция на SARS-COV-2.

В настоящото проучване изследователите искаха да разберат по-добре вероятността по-възрастните да развият здравословни състояния на състоянието на здравословни условия След инфекция на SARS-COV-2, която експертите обикновено наричат ​​последствия.

Проучването, което се появява в, поставя основите за по-нататъшни изследвания, за да се разберат дългосрочните ефекти на Covid-19 върху здравето на хората.

За повече съвети относно превенцията и лечението на Covid-19, посетете нашия коронавирусен център.

Медицински новини днес разговаряха с д-р Кен Коен, изпълнителен директор на транслационните изследвания в Optum Лаборатории и съответният автор на изследването.

„С над 400 милиона случая на Covid-19 по целия свят, дори скромен риск от дългосрочни последствия ще окаже голямо влияние върху пациентите и нашите здравни системи. Разбирането на степента на това въздействие и специфичните органи на органите, които могат да бъдат повлияни от след острите последствия на Covid-19, е критично важна информация. “

За да направите това, д-р Коен и неговите колеги разгледаха Здравните застрахователни записи на 133 366 възрастни в Съединените щати. Участниците са били на 65 или повече години и са получили диагноза Covid-19 преди 1 април 2020 г.

Изследователите съответстваха на тези участници с три други групи за сравнение: две групи, които нямаха Covid-19 през 2020 г. и 2019 г. и трета група, която нямаше Covid-19, но имаше инфекция с по-ниски дихателни пътища.

След това изследователите идентифицираха нови състояния, възникващи 3 седмици или повече след диагностиката на Covid-19 на всеки участник.

Covid-19 увеличава риска от последствия

Авторите на изследването установяват, че 32% от участниците, които са имали инфекция SARS-COV-2 през 2020 г., са търсили медицинска помощ за ново или устойчиво състояние. Това беше 11% по -високо от групата за сравнение от 2020 г.

в сравнение с групата за сравнение 2020, новите или устойчивите състояния, които показват най -голям риск, са дихателна недостатъчност, умора, високо кръвно налягане, проблеми с паметта, бъбрек Нараняване, диагнози, свързани с психичното здраве, хиперкоагулируемостта-която възниква, когато кръвните съсиреци по-лесно-и нарушения на сърдечния ритъм. Изследователите отбелязват подобни открития за групата за сравнение през 2019 г.

Когато авторите сравняват групата Covid-19 с групата на инфекцията на долните дихателни пътища, се наблюдава увеличение на риска само за дихателна недостатъчност, деменция и след вирусна умора.

„Нашата група за инфекция с по -ниско дихание включва обостряне на хронична обструктивна белодробна болест и вероятно включва някои недиагностицирани бактериални пневмонии и следователно много от тези пациенти вероятно са били доста болни“, казва д -р Коен.

„Следователно разликите в последствията между тази група и групата SARS-COV-2 бяха много по-слабо изразени. Видяхме по-висок риск от дихателна недостатъчност, деменция и след вирусна умора в групата Covid-19 в сравнение с групата на инфекцията на долните дихателни пътища, но другите последствия не се появяват с по-висока честота в групата Covid-19. ”

Д -р Ирен М. Есторес, директор на програмата за интегративна медицина в Университета на Флорида, заяви, че откритията потвърждават предишната работа в тази област. Д-р Есторес не е участвал в проучването.

„Данните се изграждат добре върху данните на ветераните в следзвучните последствия на Covid-19, с включването на група пациенти, които са били приети в болница В сравнение с тези, които не са били и използват група за сравнение на пациенти с други вирусни инфекции на долните дихателни пътища. “

„ Независимо от ограниченията, признати от авторите, валидирането на нашите наблюдения като клиницисти ни позволява да продължим да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължаваме да продължавам Адвокат за мерки за защита на тази популация “, каза д -р Есторес.

MNT разговаря с д -р Алисия Арбайе, директор на изследванията за преходни грижи в Медицинския център на Джон Хопкинс и клиницист в Медицинския център на Джон Хопкинс Байвью в Балтимор. Д -р Арбайе също не е участвал в проучването.

„Мисля, че тази работа е значителна. Първо, тъй като се фокусира върху възрастните възрастни и това е населението, което най-вероятно ще демонстрира дългосрочни ефекти от тази инфекция и затова смятам, че е важно и навременна, като се има предвид фазата на пандемията, в която сме. “

„Преди година, преди 2 години, питахме:„ Как да лекуваме това заболяване? Какво правим? „Това все още са въпроси, но сега, ние питаме как помагаме на хората да се възстановят, как им помагаме дългосрочно, как се справяме с увреждането, което се случва след това-и как преструктурираме нашата здравна система до Справете се с голям брой хора, идващи с всички тези последствия, които това проучване започва да подчертава. ” – Д -р Алисия Арбайе

“ Така че мисля, че това проучване е важно, защото може да помогне за планирането на целите на целите на планирането на Помогнете ни да видим по-дългосрочно какво може да се нуждаем. Това не е проста пневмония или заболяване, което идва и си отива. Това е нещо, което започваме да учим, има по-дългосрочни ефекти извън респираторния компонент. ”

Д-р Арбае каза, че проучването ще помогне на лекарите да обърнат внимание на перспективата на пациента и„ пътуването на болестта “, които те те са включени.

„Това проучване показва, че много от последствията са респираторни усложнения, но има сърдечно -съдови, хиперкоагулируеми, разстройства на съсирването и умора. Така че мисля, че изследването е важно, защото ни помага да започнем да мислим за Covid-19 като по-широк ефект, отколкото може би човек може да е мислил преди. “

„ [Друга] причина това е важно е че почита болестта на болестта или болестта на пациента. В изследванията често ограничаваме изследванията си до едно заболяване и какво се случва с това едно заболяване. Но с възрастните възрастни е толкова важно да разгледате цялата картина от гледна точка на човека, пътуването на човека. “

„ Човек може да изпитва диабет и хипертония и инсулт и ковид-19-не само Covid -19 самостоятелно. Така че мисля, че това проучване започва да измества рамката на това как гледаме на болести при възрастни хора “, каза д -р Арбайе.

„Има няколко предупреждения в разглеждането на това проучване. Не можем да разгледаме причинно -следствената връзка, която е добре за този вид проучване, защото те са отворени за това и мисля, че това проучване е предназначено да доведе до други изследвания. “

„ Другото предупреждение, което аз Бих казал, че това гледа на населението на Medicare Advantage, което не е по -голямата част от възрастните възрастни в тази страна. Повечето възрастни възрастни са под традиционния Medicare, което би било по -представително, ако изследването се фокусира в това пространство. Това не намалява значението на изследването, но мисля, че трябва да се тълкува сред тази популация “, каза д -р Арбайе. Демонстрира причинно-следствената връзка, д-р Коен предположи, че откритията могат да бъдат резултат от два различни синдрома.

„Като цяло мисля за след острите последствия на Covid-19 като два синдрома, въпреки че има припокриване“. той обясни. „Първият се наблюдава при сериозно болни пациенти, обикновено в отделението за интензивно лечение и често в респираторна подкрепа. Тези пациенти имат системен възпалителен отговор, който е доста тежък, а много от последващите последствия са следствие от увреждането на органите, което се случва от този процес. “

„ Другата широка категория е тези с по-мек Инфекцията не изисква хоспитализация и тук имаме по -малко отговори. Ние знаем например, че SARS-COV-2 може да повлияе на обонятелния нерв, причинявайки аносмия [невъзможност за миризма] и че системата за съсирване може да се активира, увеличавайки риска от тромбоза “, продължи д-р Коен.

„Но в други области, като промени в съня и настроението, когнитивни затруднения и продължаваща умора и миалгии, към днешна дата нямаме отговори.“

Д -р Есторес каза Констатациите могат да се дължат на ограничените познания, които лекарите в момента имат как да се грижат за пациентите след острата фаза на Covid-19.

„Авторите вече споменават ефекта от засилената медицинска помощ, която впоследствие може да увеличи отчетени проценти на това състояние. Възможно е обаче този повишен риск от последствия да се дължи на липсата на информация за това как най-добре да се подобри възстановяването [Covid-19] в след острата фаза. Например, колко безопасно можем да започнем интервенции за рехабилитация? Колко или колко малко трябва да се направи? “ Попитан д-р Естори.

Д-р Арбайе спекулира, че увеличаването на последствията в групата Covid-19 може да се дължи на значителния ефект на инфекция SARS-COV-2 върху имунната система на човек, както и Тъй като начинът, по който Covid-19 може да повреди много части от тялото на човек.

„По отношение на причинно-следствената връзка или поне спекулирането на това, което може да го отчита, мисля-и отново, това е спекулации-че това Може да има две неща, които да имате предвид. Това, за което мисля като гериатър, е, че Covid-19 може да ускорява стареенето по някакъв начин. “

„ Може би някой щеше да има инсулт или сърдечен удар след 10 години, но Ковид -19 -Тъй Теория – защото ако мислим за това, което ни предпазва от сърдечни пристъпи, инсулти и рак и други неща, това е нашата имунна система. Това се предпазва от възпаление. And when the immune system receives such a hit, I think it may have less ability, defenses, or physiological reserve to do its other duties, like monitoring for cancer cells, monitoring for the things it normally does.”

„Така Covid-19 може да ускори това, което вече идва, ако имаме тенденции, които идват по пътя ни, или може да създаде нови наранявания, с които тялото трябва да се справи. И така, ние научихме, че Covid-19 може да доведе до проблеми с коагулацията и може да се окаже, че създава нова, удебелена кръв, която след това може да доведе до сърдечно-съдови заболявания или други неща. “

„ Така че мисля Това може да е едно от двете неща или може би и двете: ускоряване на това, което вече идва, защото имунната система вече не е в състояние да има тенденция към тези [проблеми], тъй като е толкова фокусирана върху справяне с Covid-19, или може да създаде нови наранявания След това трябва да се справи – отново от имунна система, която вече може да бъде претоварена. ” – Д -р Алисия Арбайе

Д -р Арбайе каза, че има много начини здравната система и по -широката социална и Политическите промени могат да подкрепят хората в след остра фаза на Covid-19.

„Долната линия, която можем да вземем от тази работа, е, че Covid-19 води до нови [болести] или ускорява други други болести, което означава, че трябва да сме готови като здравна система. Не бяхме готови като здравна система да се справим с Covid-19, така че сега трябва да сме готови да се справим с последствията [на Covid-19]. “

„ [Това може да включва] Инфраструктура за обществено здраве, увреждане, рехабилитация, като се има предвид какви политики могат да бъдат въведени в подкрепа на хората, които имат това заболяване, или полагащите грижи, които сега се нуждаят от работа или може би ще се откажат да се грижат за хора с дългосрочно увреждане “, предложи предложи да Д -р Арбайе.

Бъдещи изследвания

Д -р Арбае каза, че един от начините за разработване на изследването е чрез гарантиране, че откритията са по -обобщаващи.

„Мисля, че възпроизвеждането на репликиране Тази работа или разширяване на обхвата на критериите за включване може да бъде хубава следваща стъпка – така че нека разгледаме общото население на Medicare или други възрастни възрастни популации в други страни, за да видим дали това е нещо подобно. “

DR. Арбайе спомена, че проучването използва данни за претенции, нещо, което и авторите посочват. Подобрението може да бъде да се попитат пациентите за техните симптоми, а не да се основава проучването на таксуването и административните данни.

Тя също каза, че бъдещите изследвания могат да разгледат всякакви възможни ефекта, които ваксините от Covid-19 имат върху вероятността на човек да бъде вероятност на човек върху вероятността на човек да бъде за разработването на последствия:

„Мисля, че ваксините са друг потенциален объркващ или модификатор на ефекта […], защото мисля – и това не е политическо изявление, това е просто наблюдателно изявление – че точно както Covid -19 е стресор, ваксините, тъй като те са толкова ефективни при генериране на имунен отговор, също са стресори. “

„ На някакво ниво “, каза д-р Арбайе,„ те могат да действат като ковид- 19 – Не в причиняването на заболяване само по себе си, а в стрес. И ако ще се позовем на тази теория, тогава също трябва да проучим дали има някакви последствия – хората имат ли изостряне на основното си заболяване малко след ваксинацията? “

„ Така че мисля, че запазването на открит ум За всичко, свързано с Covid-19, включително ваксини, мисля, че това трябва да се проучи. Това съвпада със собствената ми клинична практика-практикувам в болнична обстановка и забелязах, че и двамата пациенти влизат с обостряне на основното им заболяване след Covid-19, но и след ваксинация. И е трудно да разберем какво е това. ”

„ Това не означава, че хората не трябва да се ваксинират – просто мисля, че все още сме рано в този процес и че е важно да изглеждаме При дългосрочните ефекти на всичко, което правим в медицината “, каза д-р Арбайе.

д-р Есторес заяви, че разширяването на времето за наблюдение на изследването също може да бъде начин за развитие на изследването.

„Групата разглежда симптомите до 120 дни. Виждам пациенти, които все още имат продължение през 120 дни, които искат да знаят дали симптомите им все още могат да се подобрят. Изследването може да бъде разширено, за да включва по -дълъг период от време, като 6 месеца, за да ми помогне да отговоря на този въпрос. ”

Д -р Коен каза, че той и неговите колеги имат планове да продължат изследванията.

„Вече публикувахме подобен анализ в кохорта от 18–64-годишни и завършваме работа по педиатрична популация. Въз основа на нашите и подобни проучвания, които са публикувани, картината на [Long Covid] става все по -ясна. ”

  • Инфекциозни заболявания / бактерии / вируси
  • Възрастни хора / стареене / стареене / стареене

Contents